Bezint eer ge begint

Je bent hartstikke verliefd en je wilt niets liever dan samen met je lover verder gaan. Je huidige relatie is toch niet meer te redden, dus waarom zou je blijven? Maar is het wel slim om van de ene in de andere relatie te stappen? Misschien is het wijsheid om je de volgende dingen af te vragen voordat je je huidige partner aan de kant zet.

Niemand is perfect, maar als je nog helemaal in het verliefde stadium ziet dan zie je alles door een roze bril. Alles wat de ander doet, vind je prachtig. Je bent nog niet in staat om je relatie realistisch te zien. Met de tijd zal alles veranderen en dan zal routine de relatie binnen sluipen. En vergeet niet: je lover weet dat je getrouwd bent en doet mee aan de leugens. Dus hoe eerlijk is hij?

De meeste affaires vinden in het geheim plaats. Daarom is het voor beiden makkelijk om in de korte tijd dat je elkaar ziet je van je beste kant te laten zien. Niets van de buitenwereld heeft jullie relatie nog kunnen aantasten. Als jullie relatie in de openbaarheid komt dan zal de fantasierelatie een stukje van de echte wereld worden, inclusief alle saaie en routinematige aspecten.

Jouw huwelijk zal waarschijnlijk verbleken bij je affaire. Het is dan ook makkelijk om je te focussen op wat er allemaal mis is in jouw huwelijk. Het zal misschien wat moeilijk zijn om de positieve kanten van je huwelijk en je echtgenoot te zien, maar dat betekent niet dat ze er niet zijn. Dus probeer te kijken naar de positieve dingen van je huidige relatie.

Als je alleen maar de fouten van je man ziet, dan zul jij in een volgende relatie dezelfde fouten blijven maken. Als je een affaire begint, omdat je problemen in je huwelijk hebt, dan is dat je eigen keuze. Maar als je kijkt waarom je die keuze hebt gemaakt dan zegt dat heel veel over wat jouw rol is in het succes van jouw relaties.

Als je je partner verlaat dan zal hij dat vreselijk vinden. Als volwassene zal hij daar uiteindelijk wel me eom kunnen gaan. Maar als je uit een huwelijk stapt dan ben je niet de enige. Ook jouw kinderen stappen als het ware uit het huwelijk. Ze zullen vast willen dat jij gelukkig bent, maar ze realiseren zich meestal niet hoeveel pijn hen dat kan doen. Dat komt omdat ze zelf nog geen ervaringen hebben met een relatiebreuk.

Je relatie is niet met een schoon lei begonnen. Jij hebt je man voor hem verlaten en misschien heeft hij zijn vrouw voor jou verlaten. Dat brengt veel stress met zich mee. Ook blijkt uit statistieken dat een tweede huwelijk een slechtere kans van slagen heeft dan een eerste huwelijk. Vooral de relaties die met een affaire zijn begonnen, hebben een grotere kans op een slechte afloop.

Je gaat er eigenlijk van uit dat degenen die het dichtst bij je staan het beste met je voor hebben. Maar dit gaat niet altijd op als het om een affaire gaat. Het kan soms een heel ding worden voordat je nieuwe partner wordt geaccepteerd. Een scheiding kan voor een breuk zorgen met degenen met wie je hecht bent. En als er ontrouw in het spel is dan kan dat een hard gelach worden voor jou en je lover. In eerste instantie kan het jullie band alleen maar hechter maken, maar uiteindelijk kan het ook leiden tot afkeer en afstand.

Telegraaf